Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be
Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00

Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be

Vragen en antwoorden

EUD62NPN-IPM/110-240В

Heb ik een internettoegang nodig om Matter te gebruiken ?
Nee, Matter-toestellen kunnen ook zonder internettoegang gebruikt worden.
Hoeveel tijd heb ik bij de eerste ingebruikname om mijn Matter-toestel via de QR-code in te leren ?

Zodra uw Matter-toestel gevoed wordt met stroom heeft u 15 minuten tijd voor de eerste ingebruikname.

Vervolgens dient u het Matter-toestel even zonder stroom te zetten en het dan weer aan te sluiten aan het net zodat u het toestel kan inleren.

Kan ik altijd de meegeleverde Matter-QR-code gebruiken om het Matter-toestel in te leren ?

Nee, de Matter-QR-code kan enkel gebruikt worden bij het inleren in het eerste ecosysteem, vb. Apple Home. Indien er nadien een ander ecosysteem aan toegevoegd moet worden, moet een nieuwe QR-code, resp. cijfercode, gegenereerd worden door het ecosysteem dat al ingeleerd is.

Kan ik Matter-toestellen ook parallel met meerdere ecosystemen gebruiken?

Ja, dat is in principe mogelijk. De ouders kunnen de Matter-toestellen bijvoorbeeld via de Apple Home app besturen met een iPhone, en de kinderen via de Amazon Alexa app met een Android-toestel.

Wat heb ik in principe nodig om een toestel via Matter te besturen?

Om een toestel te besturen via Matter, heeft u een geschikte Matter-controller nodig.

Al naar gelang het ecosysteem bestaan er diverse Matter-controllers. Bij Apple Home is dit bijvoorbeeld een HomePod mini.

Wat moet ik doen als het Matter-toestel niet ingeleerd kan worden ?

Probeer het toestel te resetten naar de fabrieksinstellingen. Gelieve daarvoor de handleiding van uw Matter-toestel te raadplegen.

Producten

Waar kan ik Eltako producten aankopen?

Professionele bedrijven kunnen de Eltako producten aankopen bij de elektro groothandelaars. Eindverbruikers moeten zich wenden tot hun vertrouwde elektricien.

Reeks 62-IP

Communiceert de Eltako Connect-App voor de configuratie direct met de BR62-IP (is er geen bijkomende module nodig) ?

De Eltako Connect-App kan direct met de BR62-IP communiceren via WLAN. Wij bevelen wel het gebruik aan van een WLAN-Router/Access-punt, die absoluut noodzakelijk is voor vb. Apple HomeKit.

Het toestel duidt in Apple Home „niet beschikbaar” aan.

Gelieve na te gaan of u zich in de juiste WLAN bevindt.

Het toestel krijgt niet de recentste firmware-versie, alhoewel ik weet, dat er een update is van Eltako.

Zorg ervoor dat het toestel verbonden is met internet. Indien u er zeker van bent, dat de update al meer dan 12 uren vrijgegeven is, zou het toestel de update al opgeladen moeten hebben. Zorg ervoor dat het toestel gedurende enkele seconden in een inactieve toestand is (vb. relaisuitgang uit), zodat het een herstart kan uitvoeren.

Ik wou een fabrieksreset uitvoeren met een lokale drukknop, maar er gebeurt niets / het toestel start enkel nieuw op.

Gelieve ervoor te zorgen, dat het toestel niet langer dan 5 min ingeschakeld was. De functie wordt om veiligheidsredenen 5 minuten na de start gedeactiveerd. U kunt ook een fabrieksreset proberen door de netspanning te onderbreken of via de Eltako Connect App.

Wat is het verschil tussen de BR64 en de BR62-IP?

De BR64 zal bijkomend nog over een EnOcean draadloze module beschikken.

Wat te doen, indien de BR62-IP nog steeds niet ingeleerd kan worden?

Gelieve in dit geval de WLAN-instellingen te controleren. Communicatie tussen apparaten kan in WLAN niet toegestaan zijn. Dit is bv. vaak het geval in Gast-WLANs.

Wat te doen, indien men de BR62-IP niet kan inleren?

Gelieve de BR62-IP opnieuw op te starten.
De BR62-IP blijft na de start maar 10 minuten in de inleermodus. Daarna schakelt hij uit omwille van veiligheidsredenen. Gelieve na de signaaltoon nog ca. 15 seconden te wachten, voordat u met het inleren aanvangt.

Wordt Apple Home vereist voor de sturing van de BR62-IP via Apple-toestellen ?

Ja, Apple Home is vereist. De Eltako Connect-App dient enkel voor de configuratie. Bovendien is een sturing per REST-API mogelijk.

Service

Waar kan ik de Eltako gravure service vinden?

Onder Downloads vindt u een overzicht van pictogrammen van lasergravures. U kunt ook individuele gravures bestellen.

Smart Home

Hoe functioneert een Smart Home?

Een Smart Home bestaat doorgaans uit meerdere elementen. Dat zijn dan actoren zoals verwarmingsregelaars, lampen, rolluiken, zonneweringen en ventilatiesystemen, die eenvoudig in een Smart Home kunnen worden geïntegreerd.
Bediening kan gebeuren door een korte klik op een drukknop of natuurlijk ook door het typen op uw Smartphone. Essentiële functies in een kamer, zoals het licht in- en uitschakelen, zijn steeds mogelijk met een drukknop aan de muur.
Daarnaast hebben wij sensoren die bijvoorbeeld de kamertemperatuur meten, of een meteostation, en die een signaal geven als de deuren of ramen open of dicht zijn. In combinatie met een Smart Home Centrale (Eltako Safe, wibutler, mediola) vormen deze twee componenten het hart van een Smart Home.
Last but not least, het netwerk, waardoor alle onderdelen van het systeem kunnen samenkomen in de Safe, zodat alle componenten daadwerkelijk met elkaar kunnen communiceren en kunnen worden bestuurd.

Wat is een intelligente woning?

Nieuwe woningen en grondig gerenoveerde oude woningen moeten zuinig, duurzaam, energiezuinig en comfortabel zijn en een lange levensduur hebben.
Met onze producten en oplossingen proberen wij aan deze behoeften te voldoen. Het is voor ons belangrijk dat de producten intelligent, intuïtief en veilig met elkaar communiceren.
De bedoeling is dat uw Smart Home denkt zoals u, uw behoeften kent en handelt in overeenstemming met het seizoen, het weer, aanwezigheid en levensstijl.
Meer dan 1001 mogelijkheden, zoals de juiste sfeerverlichting passend bij uw stemming.
We creëren voor u een ongeëvenaarde comfortabele levensstijl.

Technische Informatie

Wie is mijn contactpersoon voor technische vragen over Eltako producten?

In België is uw aanspreekpunt voor Eltako producten de firma SERELEC in Gent. Zij helpen u vakkundig en snel met de juiste informatie betreffende uw installatie of helpen u bij eventuele storingen. U kan ook bij hen terecht voor vragen over professionele Smart Home producten.
Waar vind ik handleidingen en andere technische informatie over mijn producten?
Handleidingen en technische informatie vindt u op de betreffende productpagina en in het gedeelte “Download”. U kan via SERELEC eveneens een gedrukte Vlaamstalige Eltako cataloog aanvragen.