Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be
Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00

Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be

Duurzaamheid

De definitie van duurzame ontwikkeling stelt dat de huidige behoeften op zo’n manier worden voldaan dat de kansen van de toekomstige generaties niet beperkt worden.

Met onze innovaties willen we precies volgens dit principe werken: we ontwikkelen geavanceerde technologieën die het leven van onze klanten, nu en in de toekomst verbeteren, zonder daarbij ons doel uit het oog te verliezen om steeds duurzamer en milieuvriendelijker te worden.

EnOcean technologie

Onze draadloze sensoren met EnOcean technologie vangen kinetische, thermische en zonne-energie uit de omgeving op en slaan die ook op. Deze zogenaamde “Energy Harvesting” levert precies de energie die nodig is om een radiotelegram te versturen. Dit betekent dat er geen stroomvoorziening nodig is.

Veel van onze buitensensoren werken bijvoorbeeld voornamelijk met zonne-energie. Monteert men ze op een plaats met voldoende licht, dan zijn ze direct klaar voor gebruik. Dit bespaart grondstoffen en energie en maakt die sensoren onderhoudsvrij.

Meer informatie over onze samenwerking met EnOcean vindt u hier.

Milieuvriendelijk bestelsysteem, verzending en service

Onze klantencommunicatie en -bestellingen verlopen grotendeels digitaal. De WhatsApp-, telefoon- en mail-service helpt klanten en bespaart tegelijkertijd middelen.

Onze verpakkings- en verzendmaterialen zijn gemaakt van papier, karton en composteerbare kunststof.

Geen stand-by verlies dankzij bistabiele relais

Dankzij het gebruik van bistabiele relais hebben deze toestellen geen stand-by verlies. Dit gebeurt meestal wanneer een relais bekrachtigd wordt. Met behulp van een speciale technologie worden deze van ons mechanisch vergrendeld en besparen we zo deze energie.

E-mobiliteit

Meer dan 10 jaar geleden maakten we deel uit van een onderzoeksproject in Baden-Württemberg dat de geschiktheid van de E-auto’s voor dagelijks gebruik testte. In die tijd vonden de eerste auto’s van dit type hun toepassing in ons bedrijf. Inmiddels zijn veel van onze medewerkers uitgerust met elektrisch aangedreven voertuigen, die kunnen worden ‘bijgetankt’ aan onze eigen oplaadpalen op ons bedrijventerrein.

We zijn ervan overtuigd dat E-mobiliteit veel kan bijdragen om het milieu te beschermen, en we zijn daarom van plan om onze E-vloot in de toekomst verder uit te breiden. Dit jaar starten we met het elektrificeren van onze buitendienst.

Een ander milieuvriendelijk aanbod voor onze medewerkers ontstond door de samenwerking met de firma “BusinessBikes”. Eltako ondersteunt alle werknemers bij het leasen van een fiets, hetzij een klassieke fiets, hetzij een E-Bike. Daardoor komen ze niet enkel sneller van punt A naar punt B, maar brengen ze ook meer tijd door in de frisse buitenlucht, blijven ze in beweging tijdens de werkdag en helpen ze mee aan de bescherming van ons milieu!