Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00


Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be


Alle Kontakte

Smart Buildings – EnOcean Alliance

Zoals u reeds weet, maken wij al 13 jaar deel uit van de EnOcean Alliance.

We willen u uitgebreider vertellen over deze samenwerking en een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek over het wireless systeem in Smart Buildings..

EnOcean Alliance

Het is hun visie om door globale samenwerking van diverse branches een gemeenschappelijk en digitaal milieu te creëren dat het leven van de mensen door Smart Homes, Buildings en Spaces gemakkelijker maakt.

Hiervoor is naast de technologie ook de duurzaamheid vereist. Dit maakt het zogenaamd “Energy Harvesting” mogelijk – de voeding van drukknoppen en sensoren zonder stroomaansluiting of batterij. Klinkt gek, of niet? In de plaats van een conventionele energiebron gebruiken de toestellen uitsluitend energie die in de omgeving beschikbaar is. Door het drukken, zonlicht en veel meer, nemen ze precies zoveel energie op, om te functioneren gedurende het benodigd tijdsbestek en draadloze telegrammen te versturen.

Het is het doel van de alliantie dat alle ondernemingen van de gemeenschappelijke samenwerking profiteren en samen een netwerk uitbouwen dat branche- en fabrikantoverschrijdend de klanten ter beschikking staat.

Eltako en EnOcean

Onze producten gebruiken de EnOcean-radiostandaard om zowel onder elkaar als ook met verbonden producten van andere fabrikanten te kunnen communiceren. Daardoor ontstaat een Smart Home-systeem, dat bestuurd wordt door een controller. Het wireless overdrachtsprotocol zorgt daarbij voor een eenvoudige installatie en een plaatsflexibele inzet van de toestellen.

Geheel volgens eigen wens kan men zijn intelligent huis ruimte per ruimte samenstellen en de verschillende voordelen van elk product gebruiken om er het maximum uit te halen.

Trend in de wereld van ‘Smart Buildings’.
en vergelijking van de eigenschappen van wireless overdrachtsprotocollen

Dit is de naam van het in het begin genoemde wetenschappelijk artikel, geschreven door Prof. Dr. Michael Krödel. Hier krijgt u een dieper inzicht in de wereld van de wireless standaard en worden hun voor- en nadelen toegelicht met behulp van tabellen.

Indien u er nog niet zeker van bent met welke sensoren u uw thuis wil uitrusten, kan u hier ook meer vernemen over de werking en inzetmogelijkheden.

Voor iedereen die het onderwerp nader wil behandelen en zich er verder in wil verdiepen, is het zeker de moeite waard om het te lezen.

Om direkt naar het artikel te gaan, klik hier : www.enocean-alliance.org