Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be
Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00

Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be

EnOcean

EnOcean

In het jaar 2008 zijn wij lid geworden van de EnOcean Alliance en werken wij sindsdien heel nauw samen met de gelijknamige firma. Momenteel zijn wij één van weinige promotoren en zijn wij intussen uitgegroeid tot de omvangrijkste aanbieder van toestellen die functioneren volgens de draadloze EnOcean technologie.

De EnOcean GmbH, gevestigd in Oberhaching bij München, staat voor de verregaande batterijloze draadloze standaard en betekent een belangrijke pijler in de bevoorradingsketen van de Professional Smart Home-producten.

In de EnOcean Alliance hebben meer dan 400 ondernemingen uit diverse sectoren elkaar gevonden, die op basis van deze gemeenschappelijke standaard producten en oplossingen op de markt brengen en zodoende intussen wereldwijd meer dan 1 miljoen gebouwen daarmee uitgerust hebben.

Als jarenlange partner hebben wij reeds veel projecten gezamenlijk doorgevoerd. Eén van de grootste vond plaats in 2015 in het Mandarin Oriental Hotel in Macau. Dit luxehotel biedt door de intelligente elektro-installatie van Eltako en EnOcean comfort en energie-efficiëntie op alle domeinen. Ingebouwde sensoren blinken uit met hun draadloze, batterijloze en onderhoudsvrije werking en moderne design. Praktische scenario’s kunnen al naar gelang de wens van de bezoeker met één klik opgevraagd worden. De ingegraveerde pictogrammen spreken daarbij voor zich en vergemakkelijken de bediening.

Andere projecten, informatie en meer details over de firma EnOcean vindt u hier.

Energy Harvesting:

De EnOcean-technologie, gebaseerd op de zogenaamde ‘energy harvesting’, haalt de energie die nodig is voor het opwekken van het signaal uit zijn omgeving. Hiervoor verzamelen de sensoren kinetische, thermische en zonne-energie en slaan die op. Een druk op de toets, het temperatuurverschil tussen een radiator en de omgevingslucht, of zonnecellen kunnen zo voor het aanleveren van kostbare energie aangewend worden. Door deze zeer kleine energie-omzetters en de efficiënte wireless techniek kan men volledig afstappen van een aansluiting met batterijen en kabels. Aan de gebruiker wordt hierdoor een intelligente en vooral milieuvriendelijke technologie voor het privégebruik aangeboden die bovendien voor een laag stroomverbruik zorgt.

Onze Professional Smart Home-producten met de wireless standaard van EnOcean zijn de allrounders voor ontelbare intelligente oplossingen.

Door de enorme flexibiliteit kunnen deze componenten centraal, decentraal of gecombineerd aangestuurd worden.
Optioneel kan ook een Smart-Home Controller voor de sturing ingezet worden, wat de mogelijkheden van het systeem uitbreidt.

Om reden daarvan is de EnOcean draadloze standaard bij veel verschillende fabrikanten geïntegreerd, wat hand in hand gaat met een grote compatibiliteit.
In een Smart Home-Centrale kunnen zo producten van diverse sectoren en merken in één intelligent systeem met elkaar samenwerken.

Indien u meer wenst te weten over de werking van de EnOcean Alliance en onze samenwerking als partner, dan komt u hierdirect op de website van de Alliance terecht.

Op ons YouTube kanaal tonen wij intelligente toepassingen, waarbij wij veel met de EnOcean draadloze sensoren werken. Indien u een diepgaandere inkijk in de sturing en integratie van deze duurzame producten wenst, dan komt u hier terecht op onze pagina’s.