Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be
Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00

Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be

EEBUS

In 2012 werd de non profit onderneming “EEBus Initiative e.V.” in het leven geroepen om met haar digitale benadering het stroomverbruik per huishouden te minimaliseren en de stroomafname zo te spreiden over de dag zodat piekmomenten vermeden worden. Hoe langer hoe meer bedrijven hebben zich bij deze visie in de loop der jaren aangesloten. Zo zijn er onder andere Bosch, E.ON, Hager, Jung, Telekom en Viessmann.

Veel andere firma’s waaronder ook wijzelf ondersteunen het doel van een uniforme IP-taal voor alle elektronische toestellen in en rond de woning. Die zal toelaten om onafhankelijk van de fabrikant met elkaar te kunnen communiceren. Om het even of het gaat over een installatie met zonnepanelen, een wallbox, het opslaan van energie, verlichting, huishoudtoestellen, airconditioning, verwarming of E-voertuigen.

In principe meldt elke stroomafnemer van het net zijn verbruik, elke producent of opslagplaats meldt zijn beschikbare capaciteit en de EEBUS technologie regelt zeer intelligent de verdeling van het verbruik.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit idee en onze samenwerking ongetwijfeld toekomstgericht en van groot belang zijn voor de digitalisering van het energienetwerk en uiteindelijk voor de bescherming van het milieu. Daarom zijn wij verheugd deel uit te maken van dit netwerk om dit gemeenschappelijk doel te bereiken.