Snelle hulp – onze servicenummers

Technische ondersteuning +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be
Maandag – Vrijdag: 8:00 – 17:00

Klantendienst met orderbehandeling +32 (0) 9 223 24 29 info@serelec.be

WIJ VIEREN 75 JAAR ELTAKO – 75 JAAR VAN INNOVATIE

2024 betekent een belangrijke mijlpaal voor ELTAKO : dit jaar vieren wij 75 jaar van nooit aflatende innovatie, ontwikkeling en samenwerking met talloze partners. Dit jubileumjaar weerspiegelt niet enkel ons afgelegd traject, maar tevens de weg die we samen met u bewandeld hebben. Wij zijn u daar zeer dankbaar voor en nodigen u uit deel te nemen aan onze jubileumwedstrijd!

PS: hieronder vindt u de tijdreis van onze 75 jarige geschiedenis.

Veel plezier bij deze ontdekkingsreis!

1949

Het begin
In een garage in Stuttgart-Bad Cannstatt ontwikkelt stichter Ing. Horst Ziegler de eerste impulsschakelaar. De toenmalige firmanaam was „Ing. Horst Ziegler ELTAKO-Apparatebau“

1950

S6w, R6w
De S6w is praktisch, goedkoop en past precies in de 70mm verdeeldoos – gedurende lange tijd de favoriete plek voor alle schakelaars. Bovendien volgt hierop de eerste installatierelais R6w in dezelfde bouwvorm.

1964

Nieuwe fabriek Fellbach
Een nieuwe, veel grotere werkplaats wordt opgericht en in gebruik genomen in de Hofener Str. 54, nog steeds de huidige hoofdzetel.

1974

BM9, S9/S10
Lancering van de reeks 9, S9/ S10.

1976-80

Start elektronica-ontwikkeling + EDV
Wij beginnen met de ontwikkeling van de eerste elektronische impulsschakelaar & installatierelais. Deze vieren in de daaropvolgende jaren hun wereldpremière onder de naam ES20 en ER20. 1978 volgen de EZ30, 1979 de ES en EZ60 en 1980 de ER60.

1981

Reorganisatie bij ELTAKO GmbH Schaltgeräte
De beide zonen van de stichter, Peter Ziegler en Ulrich Horst Ziegler, nemen het dagelijks bestuur over.

1990

Uitbreiding firmagebouw
Het gebouw wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Nu huisvest het als hoofdzetel ook de administratie en de ontwikkeling.

1991

Reeks 12 en bedrijfsovername Schröder
Dankzij de reeks 12 komen na een lange ontwikkelingstijd de mechanische impulsschakelaars en relais van opmerkelijk verbeterde kwaliteit op de markt.
In het jaar 1991 lukte het ook om de klokkenfabrikant Schröder voor 100%, inclusief zijn omvangrijk bedrijfspand in Loßburg in Schwarzwald, over te nemen. Dit gebouw zou later gedurende bijna 30 jaar dienst doen als productiehall voor onze elektromechanische toestellen.

2000

Bedrijfsovername EIA Annaberg
De divisie schakelapparatuur van EIA Annaberg werd overgenomen en intern in de nieuwe EIA-Schröder GmbH geïntegreerd.

2001

Reeksen 81+91
Deze reeksen waren de nieuwste generatie mechanische inbouwtoestellen en blijven tot op de dag van vandaag betrouwbare en favoriete productreeksen.

2004

Shenzhen
Aanvang van de contractproductie bij Chuangren in Shenzhen/ China. Sindsdien komen alle elektronische ELTAKO-toestellen van deze productie-eenheid. We vieren ook de benoeming van onze eerste eigen buitendienstmedewerkers in het buitenland. De aanvang van een Europawijd ELTAKO-verkoopnetwerk.

2005

Bistabiele relais en eerste eigen vertegenwoordiging buiten Duitsland
Wij brengen de eerste elektronische impulsschakelaar op de markt, die helemaal door een microchip gestuurd wordt en geen stand-by-verlies heeft. Ons gamma breiden we verder uit met breedbereikvoedingen met minimaal stand-by-verlies.

2006

Aankoop SchellCount-tellers, universele stuurspanning, minimaal stand-by verlies en overal multifunctie
Wij nemen compleet de rechten over van de SchellCount-energietellers en lassen ze in in ons productenpallet. De universele stuurspanning (UC), het minimale stand-by-verlies en de multifunctietoestellen worden de betrouwbare standaard van onze producten.

2008

DX-patent ; sensoren, actoren en controllers met de draadloze EnOcean-standaard
Sedert geruime tijd kunnen enkele van onze toestellen schakelen in de nuldoorgang van de sinuscurve en dit op het spanningsvrij moment. Met de nu gepatenteerde DX-technologie kunnen de gebruikers kiezen, of ze de functie al dan niet wensen te gebruiken. Wij worden lid van de EnOcean-alliantie en beginnen actoren en later ook sensoren te ontwikkelen gebaseerd op deze draadloze standaard. Dankzij dit grotendeels batterijloos en draadloos systeem genieten onze klanten van een grenzeloze flexibiliteit en comfort in hun elektrische installatie. In 2019 wordt ELTAKO officieel promotor van de alliantie.

2011

Lancering van de FVS-Safe
De eerste Smart Home-controller van het huis ELTAKO komt op de markt.

2012

Participatie EnOcean
De mogelijkheid biedt zich aan om een eerste 6% en later nog eens 12,8% van de aandelen van EnOcean GmbH te verwerven. Deze kans grijpen wij aan om deze technologie nog toekomstgerichter te bestendigen.

2013

LED-buislampen
Voor het eerst buigen we ons over het thema verlichting. LED-buislampen passen perfect bij ons omdat wij kunnen putten uit onze ervaring bij de ontwikkeling van elektronische toestellen en vooral onze know-how als fabrikant van dimmers.

2017

MiniSafe
We presenteren de eerste generatie van onze geliefde MiniSafe, als standaard Smart Home-Controller, naast de performante Safe-reeks.

2018

Nieuwe CI en nieuwe uitrusting
We besluiten om onze portfolio op te splitsen in Professional Smart Home en Professional Standard en ontwikkelen samen met een externe partner een nieuwe CI inclusief een nieuw logo. Datzelfde jaar vieren we de samenwerking met de 15de buitenlandse vertegenwoordiging.

2019

Bedrijfsaankoop iRoom Oberndorf/ Österreich
We investeren in iRoom GmbH, een door Apple gecertificeerde fabrikant van iPad-houders en gebruiken deze ervaring ook voor andere Apple-gecertificeerde Smart Home-producten.

2020

Ulrich Ziegler wordt de nieuwe CEO van ELTAKO
Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader en grootvader en voert ons familiebedrijf zodoende in de derde generatie.

2022

Oprichting van DBT
Deze joint venture rond de wibutler Smart Home-technologie namens Digital Building Technology hebben we opgericht samen met de firma’s BEGA, Oventrop en Viessmann met als doel het belangrijkste Europese IoT-platform voor digitale gebouwen uit te bouwen.

2024

ELTAKO nu
Onze omvangrijke portfolio bestaat uit meer dan 1.000 toestellen die we in 3 categorieën onderverdeeld hebben : Professional Standard, Professional Smart Home en Professional Smart Building. Opmerkelijk is vooral ons breed pallet aan standaardproducten. Daartoe behoren universele dimmers, mono- en driefazige energiemeters alsook een veelvoud aan mechanische en elektronische schakeltoestellen, waaronder schakel-, stuur- en koppelrelais.
Vervolgens bieden wij multifunctie-tijdrelais, tijdrelais, schakelklokken, veldvrije schakelaars, impulstellers alsook stroom-, netbewakings- en stroombegrenzingsrelais aan. Ook zeer gewild zijn onze trappenlichtautomaten, nalooprelais, bedrade sturing voor zonneweringen en rolluiken alsook voedingen Sommige van onze producten kunnen gemakkelijk geparametreerd worden via Bluetooth met de ELTAKO Connect-app. Onze Professional Smart Home-actoren zijn naar believen met of zonder bijkomende connectiviteit verkrijgbaar. Het is met trots dat wij u een omvangrijk sensorenprogramma aanbieden, waaronder EnOcean, DALI-, DALI-2- en IP-actoren, die al naar gelang de uitvoering Apple Home of Matter gecertificeerd zijn en voldoen aan de nieuwste standaarden in de automatisatie in gebouwen.
Voor de integratie in bestaande systemen ondersteunen wij Modbus RTU en M-bus alsook KNX en MQTT via Gateways.

1949
1949
2024
2024

ELTAKO – ALTIJD IN DE BUURT, OVERAL TER WERELD!

Met trots blikken we terug op de geschiedenis van ons bedrijf : in de loop van enkele decennia zijn wij erin geslaagd om niet enkel een eigen omvangrijk bedrijvennetwerk in Europa uit te bouwen, maar ook om wereldwijde handelsvertegenwoordigingen, invoerders en andere partners voor ons te winnen.

Onze producten zijn zo veel meer dan enkel wereldwijd verkrijgbaar – ze brengen u comfort en voordelen in talloze toepassingen in alle uithoeken van de wereld. We zijn enthousiast over de eindeloze mogelijkheden, die onze producten bieden, en hoe ze het dagelijkse leven overal ter wereld verbeteren.

ELTAKO Medewerkers verkoop
Invoerders

ELTAKO – ALTIJD IN DE BUURT, OVERAL TER WERELD!

Eltako Europe

Met trots blikken we terug op de geschiedenis van ons bedrijf : in de loop van enkele decennia zijn wij erin geslaagd om niet enkel een eigen omvangrijk bedrijvennetwerk in Europa uit te bouwen, maar ook om wereldwijde handelsvertegenwoordigingen, invoerders en andere partners voor ons te winnen.

ELTAKO Medewerkers verkoop
Invoerders

PRIJZEN MET EEN TOTALE WAARDE VAN 75.000 EURO: DOE NU MEE AAN DE DRIEMAANDELIJKSE WEDSTRIJD!

Grijp deze unieke kans en neem deel aan onze grote jubileumwedstrijd! Vul gewoon dit formulier in en activeer de inschrijving voor de nieuwsbrief. Nadien ontvangt u een bevestiging per e-mail met een link waarmee u uw aanmelding verder kunt afwerken. Van zodra u met succes aangemeld bent, wordt u op de hoogte gehouden van uw deelname aan de wedstrijd. Kijk uit naar de driemaandelijkse trekking en veel geluk aan alle deelnemers!

Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Gelieve een geldig e-mail adres op te geven!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
Dit veld dient verplicht ingevuld te worden!
prizes