Innovatie uit traditie:
Een bedrijfsgeschiedenis met toekomst

Reeds meer dan 70 jaar staat de naam Eltako synoniem voor betrouwbaarheid en vindingrijkheid, voor de hoogste competentie en kwaliteit bij de ontwikkeling en fabricatie van innovatieve schakelapparatuur en sturingstechnieken voor installaties in gebouwen.

In 1949 stelde de stichter, de heer ingenieur Horst Ziegler, in Stuttgart de eerste Eltako-teleruptor voor. Daarmee was de basis gelegd voor de verdere uitbouw van een onafgebroken vernieuwd productenpakket van de modernste schakeltoestellen. Zij zorgden ervoor dat Eltako - de naam is samengesteld uit de initialen Elektrischer Tast-Kontakt - snel een begrip werd dat staat voor hoogwaardige afstandsschakelaars (teleruptoren en installatierelais). Met deze toestellen is Eltako sinds lang de nummer één op de Europese markt. Eltako behoort tot de marktleiders op gebied van dimmers, trappenlichtautomaten,veldvrije schakelaars, multifunctie tijdrelais en elektronische energietellers; soms is Eltako zelfs de marktleider alsook de technologieleider.

Het recentste bewijs hiervan is het gamma Eltako-Wireless; grenzeloze flexibiliteit en comfort in de elektrische installatie.

 

Eltako nieuws

Breaking News:

24. April 2019

Eltako is a promoter of the EnOcean Alliance

Close collaboration in further developing the EnOcean wireless standardSan Ramon, CA, USA – January 22, 2019 – The EnOcean Alliance...


08. August 2017

Tap-radio® lighting control

The Eltako tap-radio® offers the perfect solution for a sophisticated lighting control thanks to its motion and brightness sensors as...


BEURZEN

Cebeo Technologie Brussel
10. – 12.05.2022, stand 5/175

 

Installpro Brussel
24. – 25.05.2022, stand 3/509

 

Food Hotel Tech Paris
07. – 08.06.2022, stand H21