Eltako - Het radiosysteem voor gebouwen

Betrouwbaar, prijsgunstig en comfortabel

Het radiosysteem voor gebouwen met de revolutionaire draadloze en batterijloze enocean-zendsensoren in de Eltakozenddrukknoppen en met innovatieve Eltako radio schakelmodules.

Draadloze netwerken bestaan reeds geruime tijd, doch zij worden pas zeer interessant door het gebruik van batterijloze zendmodules. Zij wekken zelf de nodige energie op, van ongeveer 50 μWs, wanneer men op de drukknop drukt en hebben dus geen externe voedingsspanning nodig.
Ze zenden ultra korte en storingsvrije signalen uit in de 868MHz frequentie band, met een bereik tot ongeveer 100 meter in vrije ruimte. Ze werden geïntegreerd in de nieuwe Eltako zenddrukknoppen die slechts 12 respectievelijk 15mm dik zijn. Deze drukknoppen kunnen direct op een wand worden geschroefd of kunnen op glas of op een meubel gekleefd worden. Ze kunnen eveneens boven op een conventionele inbouwdoos geschroefd worden. Vanaf dat ogenblik zijn ze onderhoudsvrij. Het gamma omvat eveneens draadloze handzenders, radio zendmodules, een draadloos venster- en deurcontact, helderheidssensor voor buitenopstelling en een draadloze bewegings- helderheids sensor, eveneens zonder externe voeding.
De draadloze Eltako drukknoppen verminderen de elektro-smog belasting vermits ze een 100 maal lagere hoogfrequent emissie hebben dan de conventionele lichtschakelaars. Er is tevens een duidelijke vermindering van de laagfrequent elektromagnetische velden vermits er minder stuurkabels gebruikt worden in de woning.

Hier kan u de algemene cataloog "Eltako – Het radiosysteem voor gebouwen" downloaden.

Eltako-Powerline

De ideale uitbreiding van de radio technologie van Eltako met EnOcean

De elektrische kabels van het gebouw worden de Powerline bus van Eltako.

De telegrammen tussen de sensoren en de actoren worden verstuurd op de bestaande elektrische leidingen in plaats van als radiotelegrammen. Dit is het wezenlijke verschil tussen de beide technologieën.

Hier kan u de algemene cataloog "Eltako – Powerline" downloaden.

Technische gegevens en keuzetabel dim-curven van de 230V-LED-lampen

Lijst toegekende sensoren-actoren

Inleerlijst

Eltako nieuws

Breaking News:

24. April 2019

Eltako is a promoter of the EnOcean Alliance

Close collaboration in further developing the EnOcean wireless standardSan Ramon, CA, USA – January 22, 2019 – The EnOcean Alliance...


08. August 2017

Tap-radio® lighting control

The Eltako tap-radio® offers the perfect solution for a sophisticated lighting control thanks to its motion and brightness sensors as...


Eltako cataloog

Eltako – Het radiosysteem
voor gebouwen

Produkten 2019
Schakeltoestellen, voedingen en electronische kWh-tellers